Een keukenkast die bij jou past vind je bij Keukenmall

De keukenkastjes die je kiest voor jouw nieuwe keuken, zullen de ontwerpstijl van je ruimte bepalen. Voordat je een nieuw keukenkastje kiest, is het belangrijk de verschillen en voordelen te overwegen van de soorten, categorieën, en stijlen.

Als je op zoek bent naar mooie nieuwe kasten voor een compleet nieuwe keuken of omdat je jouw verouderde exemplaren wil vervangen. Bij Keukenmall zit je goed. Om jouw keuken een frisse nieuwe look te geven met keukenkastjes, heb je een flink aantal keuzes te maken. Wij maken het makkelijker voor je met losse keukenkasten, bovenkasten, onderkasten, keukenkasten met een deur of zonder een deur, strakke en moderne versies. Ook kun je bij ons uit verschillende materialen kiezen, zoals hout, kunststof en spaanplaat. Losse keukenkastjes en voorgemonteerde keukenkasten vind je bij Keukenmall!

Shaker stijl keukenkasten behoren tot de populairste keuzes voor keukenverbouwingen

En dat is niet voor niets. Deze kaststijl is kenmerkend en tegelijkertijd tijdloos. Shaker kastdeuren en laden hebben een plat oppervlak met een verzonken paneel in het midden.

Deze stijl keukenkastjes is bij Keukenmall verkrijgbaar in talloze materialen en kleuren. Omdat shakerkasten veelzijdig zijn, passen ze bij vrijwel elke interieurstijl. Deze stijl kun je zelfs combineren met de kastjes in je badkamer, zodat je hetzelfde ontwerp door je hele huis kunt voeren. Omdat het zo’n populaire keuze is, zullen shaker keuken kasten altijd redelijk geprijsd zijn, waardoor ze een geweldige keuze zijn voor jouw keuken. Ben je op zoek naar losse keukenkasten, hoge keukenkasten of heb je simpelweg meer opbergruimte nodig in jouw huidige keuken? Bij Keukenmall vind je de keukenkastjes naar wens. Ons ruime assortiment aan keukenkasten zorgt voor meer opbergruimte in jouw ideale keuken!

Naast shaker keukenkastjes zijn ook verhoogde paneel keukenkasten populair

Dankzij het tijdloze design van de verhoogde paneel keukenkasten passen deze goed bij elke inrichtingsstijl. Het middenpaneel van deze kabinetsdeuren is lichtjes verhoogd en voegt diepte toe aan iedere look. Deze elegante kaststijl wordt het meest gebruikt in traditionele woningen, maar ziet er ook fantastisch uit in een houtlook. Ook de combinatie van donkere paneelkasten in combinatie met lichte granieten aanrechtbladen zorgen voor een traditionele keuken. 

Bij een strakke en moderne keukenstijl is het een goed idee om te kiezen voor een losse keukenkast met brede lades. De grote laden accentueren de strakke en moderne keukenstijl. Als je een klassieke keukenstijl nastreeft, zijn de traditionele boven- en onderkasten de perfecte keukenkasten

Keukenkastjes met een glazen ruit

Of je nu wilt pronken met unieke borden, kristallen vazen of mooi bestek. Je kunt zulke voorwerpen veilig en toch zichtbaar bewaren achter vitrinekasten. In tegenstelling tot open kasten bieden kastjes met een glazen ruit meer bergruimte en beschermen ze tegen stof. Hoewel ze net iets moeilijker schoon te maken zijn, zijn keukenkastjes met glas aan de voorkant de perfecte keuze voor iedereen die alles graag netjes opbergt, maar tegelijkertijd wilt (laten) zien wat er in de kastjes staat. 

Het sluitmechanisme van de nieuwe keukenkasten

Het is belangrijk om te bepalen welk sluitmechanisme het handigste is voor jouw keukenkastjes. Wanneer je jonge kinderen hebt die vaak de losse keukenkast dichtgooien, biedt het softclose scharnier daar de perfecte oplossing voor. Dankzij een softclose scharnier zal jouw keukenkast namelijk langzaam dichtvallen. Je kunt overigens ook kiezen voor een push-to-opensysteem. De naam zegt het eigenlijk al, je drukt op de keukenkast zodat de deur open gaat. Dit is handig wanneer je je handen vol hebt, maar wel de keukenkast wilt openen.

Over het algemeen kiezen de meeste mensen voor een softclose scharnier, omdat per ongeluk de keukenkasten té hard dicht doen, simpelweg niet meer mogelijk is met deze kastsluiting.

Het is belangrijk dat je scharnieren kiest die je mooi vindt en een materiaal dat bij de knoppen of handgrepen past. Als je niet wilt dat de scharnieren te zien zijn, hebben inzetkasten met kralen een extra laag die de deur of lade omlijnt en de scharnieren verbergt.

Wat zijn de beste keukenkasten?

Wat de beste keukenkasten zijn hangt grotendeels af van je smaak en budget. Kant en klare kasten zijn goedkoper dan geassembleerde kasten. Geassembleerde kasten kosten misschien meer tijd om te bestellen en te verzenden, maar ze zijn sneller te installeren nadat je ze hebt ontvangen. Als je niet zeker weet welke kasten het beste zijn voor je nieuwe keuken, neem dan contact op met Keukenmall. Wij denken graag met je mee over jouw nieuwe keukenkastjes. Of dit nu een hoge kast is of lage keukenkasten.

Wat zijn de meest duurzame keukenkastjes? Het duurzaamste materiaal voor keukenkasten is massief hout. Deze houten kasten zijn meestal gemaakt van triplex of MDF omdat deze materialen beter bestand zijn tegen schommelingen in temperatuur en vochtigheid dan massief hout.

Onderkasten voor de keuken kopen

Een onderkast bevindt zich onder jouw keukenblad. Een van de belangrijkste functies van onderkasten is dat jij daar al jouw spullen die je niet dagelijks nodig hebt in kan opbergen. Een onderkast onder jouw fornuis is in principe hetzelfde als een gewone onderkast.

Bovenkasten voor de keuken kopen? Ook daarvoor zit je bij Keukenmall goed! 

Een bovenkast heeft in principe hetzelfde doel als een onderkast; jouw spullen opbergen. Deze kastjes zijn perfect voor mensen die last hebben van hun rug. Bovenkasten kun je los boven het keukenblad of aan de keuken achterwand plaatsen. Je kan een bovenkast in verschillende modellen bestellen, zoals kasten met één of twee deuren, kasten met een liftdeur of kasten met een klepdeur. 

Je eigen keukenkast ontwerpen bij Keukenmall

Ze zijn er niet alleen om borden, pannen, bestek en glazen in op te bergen. Ze spelen ook een grote rol in de look van je keukenruimte. Het kiezen van de juiste materialen voor je nieuwe keukenkasten is een van de eerste stappen die je moet zetten bij het verbouwen van je keuken. 

Wanneer je op zoek bent naar keukenkasten die bij jouw stijl passen, is de beste oplossing om de keukenkast zelf te ontwerpen. Op die manier krijg jij dé perfecte keukenkasten voor jouw keuken. Er zijn niet veel online websites die de mogelijkheid geven om jouw ideeën uit te werken. Vooral wanneer je geen ster bent in design of ontwerpen, of er niet heel veel vertrouwen in hebt, kun je misschien het beste een bedrijf zoals dat van ons inschakelen want wij hebben hier wel verstand van. Samen kunnen wij jouw ideeën uitwerken om zo tot de perfecte keukenkasten te komen.