Inspiratie bij het uitzoeken van een geschikte keuken achterwand

Het bepalen van het gewenste uiterlijk van je keuken is erg belangrijk. Je keukenstijl moet aanspreken bij je persoonlijke stijl, maar ook passen bij het huis als geheel. Bij Keukenmall vind je alles wat je nodig hebt voor traditionele en moderne keukenruimtes met het doel toegankelijke en aanpasbare keukens te creëren. 

Keukenmall biedt bijzonderen keukenfronten, werkbladen, keukenkasten, lades en andere hoogwaardige opbergoplossingen tegen een redelijke prijs. Gemaakt van kwalitatieve en gevarieerde materialen. Waar veel mensen niet aan denken bij het uitkiezen van een keuken is de keuken achterwand. De achterwand bepaalt namelijk voor een groot deel de uitstraling van je keuken. Je zult voor veel keuzes komen te staan bij het uitzoeken van een geschikte keuken achterwand. Bij Keukenmall vind je de inspiratie om de perfecte achterwand te vinden. Zo kom je erachter wat bij jou past en wat bij de stijl van je huis aansluit. 

Er is geen twijfel over dat de keuken een van de meest sociale plekken in huis is

Je keuken is een ruimte waar iedereen samenkomt. Van het bereiden van heerlijke maaltijden tot het helpen van je kinderen met huiswerk. Daarom is het zo belangrijk dat je een ruimte creëert die bij je past. Als je een keukenrenovatie aan het plannen bent, is het niet altijd gemakkelijk het juiste evenwicht te vinden tussen praktisch en stijlvol. Om je te helpen iets bijzonders te creëren, geven we je deskundig advies over het kiezen van een nieuwe keuken. Van de juiste keuze bij de planning tot het vinden van de juiste ruimte en de nieuwe achterwand voor jouw keuken. Kies je voor een RVS achterwand, een kunststof achterwand, een achterwand van glas, een aluminium keukenachterwand of ben je benieuwd naar keuken achterwand ideeën? Bij Keukenmall vind je de passende achterwand van het beste materiaal.

Ook vind je bij ons de beste opties voor jouw nieuwe keuken achterwand, kleine mozaïektegels, grotere tegels, een luxueuze uitstraling of een industriële uitstraling, een glanzende finish, eventuele stopcontacten en veel meer. Inspiratie opdoen voor een achterwand in de keuken doe je bij Keukenmall!

Een rustieke en landelijke keuken achterwand

Het eerste type achterwand keuken waar je bij Keukenmall uit kunt kiezen, past bij een keuken met rustieke stijl. Een rustieke keuken straalt warmte uit en vrijwel iedereen zal zich meteen op zijn gemak voelen in een landelijke keuken. Ook staan landelijke keukens achterwand voor veel mensen gelijk aan gezelligheid. Deze achterwand wordt voornamelijk gemaakt van houten elementen, zodat je keuken een natuurlijke uitstraling krijgt. Veel mensen worden direct verliefd op de houten keukenkasten die bij een landelijke keuken horen. 

Een andere invulling van een landelijke keuken kan door middel van natuurstenen tegels. Ook van dit materiaal kun je een achterwand voor jouw keuken laten maken. Voor het beste eindresultaat is het mooi als de achterwand van hetzelfde materiaal is gemaakt als de andere attributen in je keuken. Als je twijfelt bij het kiezen van je achterwand keuken, kun je gerust contact opnemen met een van de keukenspecialisten van Keukenmall. Bedenk van tevoren vooral welke materialen je op dit moment veel terug ziet komen in jouw eigen keuken of welke materialen je in de toekomst graag zou willen zien in je keuken. Heb je ook wel eens nagedacht over een keuken met kookeiland?

Keukens achterwand kiezen - de futuristische achterwand

Als je een nieuwe en strak ingerichte woning hebt, wil je waarschijnlijk dat je keuken dit ook uitstraalt. In dit geval kun je kiezen voor een futuristische en strakke achterwand. Deze achterwand geeft je keuken een zeer luxe en opgeruimde uitstraling. Je kunt een futuristische achterwand laten maken van verschillende materialen, afhankelijk van wat past bij de rest van jouw interieur. Je kunt kiezen uit marmer, graniet, verschillende edelmetalen en zelfs kunststof. Ook is het tegenwoordig mogelijk om voor een glazen achterwand te kiezen als je al een mooie kleur op jouw muur hebt. Een glazen achterwand zal je keuken een meer futuristische en luxe uitstraling geven.

Een moderne achterwand keuken kiezen voor je nieuwe keuken

Niet alleen een strakke achterwand komt goed tot zijn recht in een moderne woning. Bij Keukenmall vind je ook moderne keuken achterwanden die perfect aansluiten bij een moderne woning. Een moderne keuken heeft in de meeste gevallen een rechtlijnige keuken indeling en is in de meeste gevallen vrolijk ingericht. Hier zijn de moderne achterwanden dan ook perfect op aangepast. Met name de achterwanden van glas komen goed tot hun recht in een moderne woning en een moderne keuken. Maar ook in een landelijke keuken. Keuken achterwand ideeën doe je op bij Keukenmall!

Ook is glas geschikt als materiaal voor een achterwand omdat het gemakkelijk schoon te houden is. Als je kiest voor een glazen achterwand kun je daarbij ook kiezen uit verschillende vloerafwerkingen, dit is goed te combineren. Door de juiste kleur te kiezen heb je invloed op de sfeer die je wil creëren in je keuken. Als je twijfelt over welke kleur het beste bij jouw keuken past neem dan altijd contact op met Keukenmall om ons om advies te vragen. 

Kiezen voor een industriële keuken achterwand

Als je een industrieel interieur hebt in huis en je op zoek bent naar een stoere achterwand die hier goed bij aansluit, dan kun je het beste kiezen voor een industriële achterwand. Met een industriële achterwand geef je de keuken een mooie en stoere look. Een dergelijke achterwand wordt altijd gemaakt van robuuste materialen. Je kunt hierbij denken aan roestvrijstaal, andere geoxideerde metalen tot aan bakstenen of hout. Je kunt dus echt alle kanten op met een industriële achterwand. Zo kun je de achterwand voor de keuken helemaal aanpassen naar jouw wensen, je woning en je keuken. Denk aan een kunststof keuken achterwand die makkelijk schoon te maken is en bestand tegen hoge temperaturen. Of een landelijke keuken met witte tegels als achterwand.

Hoewel een mooie achterwand natuurlijk best wat bekijks mag trekken, is het niet de bedoeling dat het opvalt. Dit zou namelijk betekenen dat het erg verschilt met de rest van je interieur. Kies daarom altijd voor materialen die je ook hebt verwerkt in de rest van je interieur. Of kies juist voor andere materialen die goed passen bij de materialen die je hebt gebruikt in de andere onderdelen van de keuken. 

Keuken achterwand onderhouden

Ja, ovens, keukenwanden en achterwanden en oppervlakken moeten schoongemaakt worden. Laat het ons weten als je meer wilt weten over het onderhoud van de achterwand van de keuken. Wij laten je graag weten hoe jouw keuken er nog vele jaren mooi uit kan blijven zien. Het is ook de moeite waard na te gaan hoe jouw keuken gebruikt zal worden en in welke omgeving. Een drukke gezinskeuken zal waarschijnlijk wat meer te verduren krijgen dan een keuken in een bachelor pad. Bepaalde inrichtingselementen zijn duurzamer dan andere.