Een kookeiland als nieuwe keuken? Vind jouw nieuwe keuken bij Keukenmall

Kookeilanden zijn tegenwoordig helemaal in, en dat is terecht. Voor vrijwel iedereen met genoeg ruimte in huis, is een keuken met kookeiland een goede optie. Een kookeiland is niet alleen geschikt om indruk te maken op je visite. Een kook eiland is bijzonder handig om in te koken.

Tegenwoordig zien we dan ook niet voor niets dat nieuwe keukens steeds vaker worden geplaatst in combinatie met een eiland. Allereerst creëer je met een keuken met kookeiland een hoop extra werkruimte. Als je van uitgebreid koken houdt is dit ideaal, maar ook als je niet van uitgebreid koken houdt, is een kook eiland ideaal. Eiland keukens bieden namelijk veel extra opbergruimte. Zelfs een smal kookeiland of een klein kookeiland.

Ten tweede kun je ervoor kiezen om een kookplaat te verwerken. Zo loop je elkaar nooit in de weg en heeft iedereen voldoende ruimte in de keuken. En als je kiest voor een kookplaat, hoort hier vanzelfsprekend ook een stijlvolle afzuigkap bij. Ook heb je als je een kook eiland laat plaatsen de mogelijkheid om extra keukenkastjes en lades te maken in je keuken. Zo creëer je dus niet alleen extra werkruimte maar ook extra opbergruimte. 

De sociale voordelen van een kookeiland in jouw keuken

Niet alleen heeft een kookeiland praktische voordelen, ook is er meer ruimte voor sociale interactie. Je kunt namelijk gemakkelijk extra zitplekken aan het eiland creëren, zo heb je altijd plek voor je vrienden en familie. Je kunt aan een kookeiland het gevoel van een bar creëren. Dit komt omdat het kook eiland een stuk hoger is dan de gemiddelde eettafel, namelijk de hoogte van een aanrecht. Als je het goed aanpakt zal het een uitnodigend effect hebben in jouw keuken.

Je kunt urenlang borrelen met je vrienden in een open en uitnodigende setting. Maar net zo goed kun je aan een keukeneiland een familie diner organiseren. Een keuken met kookeiland geeft een stoere uitstraling en is daarmee een veelzijdige optie als je een nieuwe keuken wilt kopen.

Op zoek naar kookeiland inspiratie of een eiland keuken in verschillende keukenstijlen? Bij Keukenmall vind je de mooiste keukens met kookeiland. Voor een grote ruimte, maar ook voor een kleine ruimte. Wij bieden talloze mogelijkheden! Van een open keuken met een luxe uitstraling tot een moderne keuken met spoeleiland.

Inspiratie voor je kookeiland opdoen bij Keukenmall

Als je hebt besloten dat je er zeker van bent dat je een kookeiland aan wil schaffen, is het verstandig om zoveel mogelijk inspiratie op te doen. Dit zal je helpen bij je beslissing van welk keuken eiland het beste bij jou en jouw keuken past. Als je echter nog niet helemaal weet wat voor kook eiland je precies wilt laten plaatsen in jouw keuken, is het belangrijk dat je eerst nog wat meer inspiratie opdoet en goed kijkt naar wat er allemaal mogelijk is. Je kunt deze inspiratie op allerlei verschillende plekken opdoen. Instagram en Pinterest zijn goede plekken om te starten, maar ook onze keuken webshop is een plek waar je inspiratie op kunt doen voor een nieuwe keuken met kookeiland

Welke materialen wil je gebruiken voor jouw keuken met kookeiland?

Het materiaal dat je gebruikt voor jouw nieuwe keuken heeft veel invloed op de uitstraling van je keuken. Je kunt kiezen uit hout, kunststof, keramiek, graniet of marmer. Als je naar een speciaalzaak gaat, kun je allerlei keukens in de verschillende materialen bekijken. Maar ook online kun je een goede indruk krijgen over hoe jouw nieuwe keuken met kookeiland eruit komt te zien.

Als je nog vragen hebt over de verschillen tussen bepaalde materialen kun je bij keukenmall.nl contact opnemen als je vragen hebt. Wij helpen je graag een kook eiland voor jouw keuken uit te kiezen! Weet je bijvoorbeeld al wat de kookeiland afmetingen kunnen zijn? Zo weet je zeker dat het kookeiland past. Misschien heb je je gericht op een landelijke keuken met klein kookeiland, maar is een groot kookeiland zelfs mogelijk!

Een magnetron en oven zijn onmisbaar in jouw keuken

Voor veel mensen is een magnetron en oven combinatie nog altijd onmisbaar in de keuken. Als je bij je nieuwe keuken ook een nieuwe magnetron en oven combinatie aan wil schaffen, is het belangrijk om na te denken waar je deze wilt laten plaatsen. In je kookeiland zou dat kunnen, maar ook in de wand van je keuken. Met een combi magnetron bespaar je niet alleen geld, maar ook veel ruimte en gaskosten.

En kies je voor een Quooker of een normale kraan? Een nieuwe keuken is voor veel mensen een goed moment om na te denken over de aanschaf van een Quooker of een andere heetwaterkraan. Deze kranen zijn erg praktisch want je bent geen tijd meer kwijt aan het koken van water. Het is echter wel een investering, maar dan heb je wel wat.

Heb je een vaatwasser nodig in je nieuwe keuken?

Bij een nieuwe keuken hoort in veel gevallen ook een nieuwe vaatwasser. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om alles met de hand af te wassen, maar veel mensen kiezen toch voor het gemak van een vaatwasser. Als je hebt besloten om een vaatwasser te kopen, heb je de keuze uit een losse vaatwasser of een ingebouwde vaatwasser. Een ingebouwde vaatwasser is netjes weggewerkt in je keuken, dit kan zelfs in een groot kook eiland. Dit staat een stuk mooier dan een losse vaatwasser. 

Een veiligheidsrand op het aanrecht van je nieuwe keuken met kook eiland

Ook zul je moeten kiezen of je een opstaande rand op je aanrecht wilt of niet. Deze rand is ontworpen zodat wanneer je knoeit, het water of andere dingen op je aanrecht blijven liggen en niet op de vloer terecht komen. Het is een persoonlijke overweging of je dit nodig vindt en of je zo’n randje goed vindt passen bij je keuken.

Ook de beschikbare ruimte speelt een rol, een keuken met eiland is niet voor elke nieuwe keuken geschikt. Past de keukenapparatuur buiten het werkeiland of kies je voor inbouwapparatuur? Reken op Keukenmall voor persoonlijk advies. Wij houden rekening met bewegingsruimte, bergruimte, het zitgedeelte als gezellige ontmoetingsplek voor jouw gasten en andere specifieke wensen.

Welke afzuigkap kies je voor jouw nieuwe keuken?

Niet veel mensen denken na over de afzuigkap die ze willen in hun nieuwe keuken omdat het een onbelangrijk detail lijkt. Toch is dit goed om over na te denken, want er zijn namelijk heel veel verschillende soorten afzuigkappen, vooral bij een nieuwe keuken met kookeiland. Wij kunnen je alles vertellen over de voor- en nadelen van allerlei afzuigkappen. Je kunt natuurlijk kiezen voor een standaard afzuigkap, maar als je uit wilt pakken, heb je ook de keuze uit een zwevende afzuigkap boven jouw kook eiland.

Van voorraadkasten tot werkbladen, gootstenen, kraanwerk, tegels, apparatuur, werkpanelen en keukenaccessoires, bij Keukenmall vind je het allemaal! Koop vandaag nog jouw nieuwe keuken met kookeiland tegen de scherpste prijzen in onze online winkel!