Klassieke keuken online kopen bij Keukenmall

Klassieke keukens, ook wel vintage keukens genoemd, stralen veel warmte en gezelligheid uit. Ze zijn vaak voorzien van een ouderwetse artistieke interieur stijl die doet denken aan de jaren 30 keuken. Een keuken in de klassieke stijl onderscheidt zich onder meer door opvallende versieringen en symmetrische lijnen. De verfijnde uitstraling van een klassieke keuken is een lust voor het oog. Bij Keukenmall vind je allerlei klassieke keukens.

Veel mensen associëren een traditionele keuken met een verouderde stijl

Hoewel dit verre van het geval is. Een mooie, traditionele stijl wordt in een klassieke keuken gecombineerd met alle gemakken van de hedendaagse keukenapparatuur. Door moderne apparatuur te combineren met een traditionele keukeninrichting wordt er een tijdloze sfeer gecreëerd.

Klassieke keuken met keukeneiland in een traditionele stijl

Een klassieke keuken met een kookeiland is een optie. Een kookeiland creëert een gastvrije sfeer, maar geeft ook een ruimtelijke impact aan de keuken. Het past perfect in de sfeer van een traditionele keuken en is de perfecte plek om te eten met de familie. Gasten kunnen gezellig meekijken terwijl er gekookt wordt. Zo kun je in een klassieke keuken ondertussen een gesprek voeren. Het kookeiland in de keuken biedt plaats aan een grote groep mensen voor een gezellige avond met vrienden of familie.

Welke kleuren worden er gebruikt in een klassieke keuken?

In een tijdloze klassieke keuken is het belangrijk om de juiste kleuren te combineren. Lichte tinten, zoals wit, crème, en verschillende lichte tinten grijs, worden vaak gebruikt om te garanderen dat een keuken ontwerp echt tijdloos is. In tegenstelling tot moderne keukens, worden in vintage keukens geen felle kleuren gebruikt

Het ontwerp van een klassieke keuken

Afhankelijk van de grootte van de keuken, kun je een klassieke keuken op verschillende manieren inrichten. Voor veel culinaire liefhebbers is de klassieke keuken met kookeiland de favoriete keukenopstelling. Het kookeiland kan al snel het middelpunt van het huis worden. Ontbijt, diner met vrienden of een drankje kunnen allemaal aan het gezellige keukeneiland. Natuurlijk zijn er genoeg keukenkastjes om alle potten, pannen, servies, bestek, en andere kookgerei op te slaan.

Ben je een liefhebber van het jaren 30 keukenontwerp?

Ga dan voor een traditionele klassieke keuken! Dit ontwerp kan het huis een klassieke uitstraling geven. Het gebruik van veel kleine accenten, zoals zilveren keuken knoppen en natuurlijke componenten, creëert een warme en uitnodigende sfeer in de jaren 30 keuken. Daardoor voelt iedereen zich direct thuis. Een traditionele keuken is ideaal voor een ontspannen avond met vrienden of familie.

Kiezen voor een van onze klassieke keukens

Een klassieke hoekkeuken is een fantastische optie als je in huis niet genoeg ruimte hebt voor een kookeiland. Maar zelfs met een standaard keukenopstelling zijn de keuzemogelijkheden onbeperkt. Sierlijke afwerkingen, een klassieke sfeer en klassieke kranen, dit zijn de zaken die een klassieke keuken stijl typeren.
Bij Keukenmall vind je een brede collectie klassieke keukens in een klassieke keukenstijl. Jouw droomkeuken werkelijkheid laten worden? Bekijk onze keukens met het klassieke karakter, sierlijke keukenfronten voor een nieuwe keuken in een authentieke keukenstijl.

Een traditionele en klassieke keuken als sfeervol middelpunt

Heb je een traditioneel interieur? Dan is een klassieke keuken een veelvoorkomende oplossing. Oudere, artistieke woningen met klassieke keukens, zoals statige grachtenpanden of boerderijen, komen veel voor. De keuken wordt in deze stijlen al snel het middelpunt van het huis. Naast de klassieke keukens, zijn landelijke keukens populair in klassieke woningen. Beide keukenontwerpen hebben veel gemeen. In vergelijking met een landelijke keuken, heeft een klassieke keuken vaak meer in het oog springende accenten.

De klassieke keuken komt vaak voor in de vorm van een jaren 30 keuken

Vanwege de sfeervolle en karakteristieke onderdelen die herinneringen oproepen aan vroegere tijden: in dit geval een bepaald specifiek moment, wordt deze keuken ook wel retro- of vintage keuken genoemd. Een jaren 30 keuken kan op verschillende manieren zijn opgebouwd, maar heeft meestal wel een paar onderscheidende kenmerken. Denk bijvoorbeeld aan granieten aanrechtbladen, grote pitten en het contrast tussen twee kleuren. De jaren 30 keuken is een van de meest populaire keuken types vanwege zijn rustieke charme en gastvrije omgeving.

Wat is de definitie van een klassieke keuken?

Wat onderscheidt een klassieke keuken van een moderne? De klassieke keuken heeft veel onderscheidende kenmerken. Dat zijn vooral de omlijste fronten met traditionele knoppen als handgrepen en een stevig keukenblad. Een witte kleurtint, zoals magnolia of crème, wordt vaak gebruikt in deze keukenstijl. Tot slot is een groot, krachtig gasfornuis een must have. Hoewel traditionele keukens beïnvloed zijn door keukens uit het verleden, wordt er niet ingeleverd op comfort of technologie. In de traditionele keukens van vandaag zijn de meest geavanceerde technologie en innovaties te vinden.
Een klassieke keuken is daardoor een kruising tussen een hedendaagse en een jaren 30 keuken. Dit vintage keukenontwerp kan in vrijwel elk huis worden toegepast, maar komt vooral goed tot zijn recht in oudere woningen.

Sierlijke details van een vintage keuken

De rijkelijke versieringen van een traditionele keuken zijn onmiddellijk te herkennen. Om te beginnen heeft vrijwel elke traditionele keuken prachtige kastfronten met bijpassende handgrepen. Denk aan een greep in de vorm van een knop, of een smeedijzeren greep. Bovenkasten met glazen deuren en beneden open keukenkastjes typeren deze keuken.
Klassieke keukens hebben, net als hedendaagse en designkeukens, de modernste apparatuur. De moderne apparatuur heeft daarentegen een traditionele uitstraling. Denk aan een massief gietijzeren fornuis dat zowel een blikvanger als een aantrekkelijke oven is.

Met een vintage keuken ga je terug in de tijd

Een klassieke keuken is er een die doet denken aan een keuken uit het verleden. De uitgebreide afwerking en prachtige kenmerken dragen hier bij toe. De klassieke keuken is een beetje gedateerd, maar geeft een keuken echt een unieke stijl mee. Vintage keukenkasten worden vaak geassocieerd met een klassieke keuken: ze zijn ruim, vaak van hout, en hebben, indien gewenst, prachtige glazen deuren.
Een grof gietijzeren fornuis, nostalgische tegeltjes of een klassieke eiken keuken met een klassieke kraan. Bij Keukenmall vind je jouw nieuwe keuken met het mooie klassieke interieur waar je van droomt!

Combineer de traditionele met de klassieke keukenstijl in de keuken

Een landelijk keuken ontwerp kan eenvoudig worden afgestemd op de zachte en uitnodigende traditionele keuken. Natuurlijke kleuren en materialen, zoals hout, worden vaak gebruikt in dit ontwerp. Een landelijke keuken kan worden geschilderd in een verscheidenheid van kleuren, maar een zwarte keuken en witte keuken zijn het meest populair. In combinatie met hardhouten of roestvrijstalen onderdelen maakt een witte tint de typische landelijke keuken helemaal af. Een hedendaagse keuken ontwerp kan ook worden gecombineerd met een traditionele of landelijke keuken.