Een kleine keuken koop je eenvoudig online bij Keukenmall

Kleine keukens hebben hun eigen charme, zeker in kleine ruimtes. Met het juiste meubilair en keukenapparatuur kun je een unieke omgeving creëren terwijl je tegelijkertijd profiteert van voldoende bewegingsruimte. Alles wat je belangrijk vindt in je keuken inpassen kan een uitdaging zijn in een kleine keuken, maar het is absoluut haalbaar. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je kleine keuken vol staat met afleidende spullen. Een kleine keuken is een goed idee, zeker als je een rustige en opgeruimde keuken wilt.

Kiezen voor inbouwapparatuur is gebruikelijk in een kleine keuken

Het spreekt bijna voor zich, maar kiezen voor inbouwapparatuur is handiger in een compacte keuken. Magnetrons, ovens, koelkasten, vriezers en vaatwassers zijn allemaal onmisbare apparaten die in de huidige woningen veel ruimte innemen. Natuurlijk wil je in een kleine keuken van alle gemakken voorzien zijn. Kies apparatuur die functies combineert, zoals een koel-vriescombinatie en een oven-magnetron. Kom je er even niet uit en kun je wel wat hulp gebruiken bij het inrichten of uitkiezen van jouw ideale keuken?
Laat het ons weten, wij denken graag met je mee!

Een kleine keuken? Kies voor een hoekkeuken

De meeste hoekkeukens hebben een korte en een lange kant. Als je een kleine vierkante keukenruimte hebt, is een keuken met een lange zijde die korter is dan een standaard hoekkeuken de beste optie. Zo is de korte hoekkeuken een populair klein keukenontwerp. De kleine hoekkeuken biedt de mogelijkheid om een open, ontspannen gevoel in een klein gebied te creëren.
Een korte hoek lay-out kan worden gebruikt in een kleine keuken. In een hoge kast kan bijvoorbeeld inbouwapparatuur worden geplaatst. Bovendien worden het keukenblok en de spoelbak vaak schuin tegenover elkaar geplaatst. Dit maakt de keuken een comfortabele plek om te werken.

De keuken is voor de meesten van ons de centrale plek in huis

Het is niet alleen een plek waar we koken, het is ook een plek waar we elkaar ontmoeten en samenkomen met familie en vrienden. Dit kan prima in een kleine keuken van Keukenmall!
Let bij het uitzoeken van een kleine keuken vooral op kleuren, verlichting en lichtinval. Een lichte keuken lijkt meestal groter. Onbewust helpt een lichte ruimte om je meer op je gemak te voelen. Als je van plan bent om veel tijd in de keuken door te brengen, zijn lichte kleuren hoe dan ook een goed idee. Voor een kleine keuken is inbouwverlichting ook een goed idee. Spots nemen weinig ruimte in beslag en geven direct een gevoel van rust. Je kunt ook reflecterende oppervlakken gebruiken die het licht weerkaatsen. Dit geeft de illusie van een grotere keuken in een kleine ruimte. Hetzelfde effect kan worden bereikt met spiegels, glanzende tegels, en roestvrij staal.

Welke keuken lay-outs zijn geschikt voor een kleinere ruimte?

Als het gaat om de aanschaf van een nieuwe keuken, zijn er veel opties. Helaas is niet elke lay-out geschikt voor een kleine ruimte. Daarom moet de indeling worden afgestemd op de grootte en de vorm van de keuken. In een kleine, langwerpige ruimte, bijvoorbeeld, ziet een rechte keuken er prima uit. Als je echter een grote rechthoekige ruimte ter beschikking hebt, is een hoekkeuken, parallelle keuken of U-vormige keuken te overwegen. Overweeg je een kleine open keuken in de woonkamer? Kies dan voor een kleine keuken met een eiland of een bar. Een kookeiland of bar voegt sfeer en comfort toe aan de keuken, waardoor koken nog aangenamer wordt.

Een keuken hoeft niet groot te zijn!

Als mensen denken aan de perfecte keuken, zien ze een enorme woonkamer met een breed kookeiland. Helaas is die ruimte niet voor iedereen weggelegd, en kan het moeilijk zijn om met de gegeven kleine ruimte, een praktische en aantrekkelijke kleine keuken te creëren.
Een kleine keuken die multifunctioneel is, zie je vaak in huurwoningen en studio’s. De kleine keukens zijn voorzien van een afwas bak en een aanrechtblad. Hierdoor kun je eenvoudig een avondmaal voor één persoon bereiden, maar ook maaltijden voor het hele gezin. De keukens zijn zo samengesteld dat apparatuur snel en gemakkelijk kan worden geïnstalleerd.

Wat voor opbergruimte heb je nodig in jouw keuken?

Het is mogelijk dat een eenvoudige keuken plattegrond volstaat. Je kunt je keuken ook groter laten lijken door te kiezen voor een compacte hoekkeuken. Het parallelle ontwerp kan ook mooi werken in een kleine keuken. In een kleine keuken kun je zo alles binnen handbereik houden. Als je een kleine, smalle keuken hebt, houd er dan rekening mee dat je alle kastjes en lades open kunt zetten.

Lekker koken en toch contact houden met je huisgenoten en/of bezoekers?

Met een open kleine keuken is dat zeker mogelijk. Zelfs als je een kleine open keuken hebt, is het van cruciaal belang om de beste en meest praktische indeling te kiezen. Een kleine hoekkeuken is een van de beste opties als je kiest om een handige, open keuken te creëren. Een rechte opstelling met of zonder bovenkasten, maar ook een parallelle keuken, zijn zeker haalbare opties.
Een compacte U-vormige keuken daarentegen geeft heel wat praktische mogelijkheden voor een kleine keuken in combinatie met boven- of hoge kasten. Met een compacte U-keuken kun je de beperkte kookruimte optimaal benutten en tegelijkertijd meer werkruimte creëren. Je krijgt nog steeds het gevoel dat je in een kleine open keuken bent met gemakkelijke toegang tot de rest van de ruimte. Je kunt de kleine open keuken nog toegankelijker maken door een zithoek toe te voegen. Dit zodat de ruimte groter lijkt dan dat hij is.

De keuken opnemen in de leefruimte

Een kleine keuken inrichten zonder muren of deuren: twee kleine gebieden kunnen worden gecombineerd om een woonkamer en keuken te creëren. Je kunt een scheidingswand, zoals een open kast, gebruiken om de plaatsen visueel gescheiden te houden. Met een creatief plan, kunnen kleine keukens worden samengesteld op talloze manieren. Een compact keukenblok is een fantastisch alternatief als uitgangspunt voor een kleine keuken om een ruimte optimaal te gebruiken. Je kunt de koelkast en het fornuis apart in de beschikbare ruimte plaatsen als je voor een compact keukenblok met spoelbak kiest. Je kunt zelfs een volledig geïntegreerde kleine rechte keuken kiezen als dat past. Alle apparatuur, inclusief de spoelbak, staat op een rij en alle apparaten zijn volledig geïntegreerd voor een gestroomlijnd uiterlijk

Een kleine hoekkeuken of een kleine L-keuken zijn de meest gekozen kleine keukens

Dit zijn de mooiste alternatieven als je wat extra ruimte beschikbaar hebt. Zo maak je optimaal gebruik van de ruimte in de hoek met een compacte keuken in een hoekopstelling. In een hoekkeuken of L-keuken is verrassend veel opbergruimte! Zo komt er in de rest van de keuken ruimte vrij voor apparatuur, een werkplek of een mooie bar. Graag inspiratie opdoen? Kijk dan gerust verder bij ons op de website.