Een rechte keuken koop je eenvoudig online bij Keukenmall

Een rechte keuken is ruimtebesparend en aanpasbaar. Omdat de keuken in kleinere ruimtes past, is dit type keuken erg populair. Rechte keukens bieden voldoende ruimte voor een kookunit en een spoelbak. Ook is er ruimte voor inbouwapparatuur zoals een vaatwasser en een koelkast. Zelfs een kleine ruimte of een lange rechte wand kan op deze manier optimaal worden benut .

Kiezen voor een rechte keuken? Een goede keuze!

Een rechte keuken, ook wel parallel keuken genoemd, is ideaal wanneer je weinig ruimte hebt of wanneer je niet te veel ruimte in beslag wil laten nemen door je keuken. Ook kun je kiezen voor een rechte keuken bij een beperkt budget. Een rechte keuken is vaak minder duur dan een hoek- of eilandkeuken. Daarnaast is het plaatsen van een rechte keuken vaak eenvoudiger en dus goedkoper. Bovendien kan een rechte keuken in vrijwel elke ruimte worden ingepast. Ben je op zoek naar een nieuwe keuken en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Laat je adviseren en neem contact met ons op!

Keukenmall biedt rechte keukens in verschillende stijlen

Je kunt kiezen voor een traditionele indeling of een keuken die de nadruk legt op stijl. Rechte keukens worden bij Keukenmall aangeboden in diverse uitvoeringen, van basic tot luxe. Het grote voordeel van een rechte keuken is dat deze in elke ruimte kan worden ingepast. Omdat een rechte keuken tegen één muur wordt gebouwd, neemt deze keukenstijl weinig ruimte in beslag.
Heb je een keukenruimte die erg smal of klein is? Kies dan voor een keuken die rechtlijnig en ondiep is. Zo kun je de beschikbare ruimte optimaal benutten. Een ander voordeel van een rechte keuken is dat alles binnen handbereik is.

Een veel voorkomende keukenindeling is een rechte parallel keuken

Dat is niet vreemd, gezien hoe praktisch en klein een rechte keuken is. Daarom past een rechte keuken in elk huis, ongeacht het type. Wil je meer weten over de mogelijkheden van een rechte keuken in jouw situatie? Een kookeiland kan een goede aanvulling zijn op je rechte keuken. Mogelijk past een hoekkeuken beter bij je wensen. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt met een parallel keuken.

Wanneer er weinig ruimte is, wordt er vaak gekozen voor een rechte keuken

Een rechte keuken neemt, in tegenstelling tot een hoekkeuken of u-vormige keuken, veel minder ruimte in beslag. Hoewel een rechte keuken minder ruimte inneemt, moet de keuken zeker ook praktisch en compleet zijn. Daarom vind je bij Keukenmall altijd een rechte keuken met de keukenapparatuur die jij wenst! Je kunt de keuken zo compleet maken als dat je zelf wilt, want er is tegenwoordig zo veel inbouwapparatuur verkrijgbaar. De vaatwasser en koelkast kunnen bijvoorbeeld worden ingebouwd in de keukenkastjes om ruimte te besparen. Zo benut je je beperkte ruimte optimaal en heb je een kleine keuken die toch functioneel is! Onze keukenadviseurs helpen graag bij het ontwerpen van een efficiënte nieuwe rechte keuken!

Heb je een grotere ruimte tot je beschikking?

Dan heb je de mogelijkheid om je keukenapparatuur tegen de andere wand te plaatsen. Qua stijl kun je met rechte keukens alle kanten op. Houd je van een luxe interieur? Ga dan voor een strak gelijnde keuken met een eigentijdse afwerking. Houd je eerder van een warme en uitnodigende keuken? Kijk dan eens naar een typische landelijke keuken. Zachte tinten en natuurlijke materialen zijn kenmerkend voor een landelijke keuken. Een keuken van licht of donker hout kan dan ook prima gecombineerd worden in deze keuken.

Er zijn verschillende mogelijkheden voor elk interieur

Bij een rechte keuken wordt slechts één wand van de ruimte in beslag genomen. Daardoor kan een keuken met één wand in vrijwel elke omgeving worden toegepast. Vooral voor een compacte woning is een keuken met een rechtlijnige plattegrond perfect. Kies bijvoorbeeld voor een 3 meter lange, smalle keuken. Op deze manier kun je de opbergruimte gemakkelijk vergroten door een kastenwand tegenover de rechte keuken te plaatsen om zo een parallel keuken te faciliteren. Natuurlijk is een rechte keuken zonder bovenkastjes ook een idee, waardoor de keuken een strakker uiterlijk krijgt. Houd er wel rekening mee dat je een lange, rechte keuken nodig hebt voor voldoende opbergruimte.

Overweeg een rechte keuken van 4 meter

Hierdoor zijn er geen bovenkastjes meer nodig en kun je veel meer keukenartikelen opbergen. Heb je genoeg ruimte in je keuken en wil je toch een grotere keuken? Dan is een 5 meter rechte keuken de beste optie.

Is het beter om een rechte keuken te hebben met of zonder hogere kasten?

Een rechte keuken is in de regel kleiner dan een gewone keuken. Als gevolg daarvan is het aantal onderkasten kleiner. Het is dus praktisch om bovenkasten te gebruiken. Een rechte keuken met bovenkasten biedt meer opbergruimte, zodat je al je servies en keukengerei kunt opbergen.
Alle items in een rechte keuken staan vanzelfsprekend op een rechte lijn. In deze keukenopstelling bevindt de spoelbak zich vaak in het midden. Een rechte keuken is de meest eenvoudige keuken indeling. De rechte keuken is vaak ook de beste keuze als je een kleine keuken hebt. Dit komt door de effectieve ruimtebenutting van de rechte keuken. Zo zijn er nog talloze voordelen van een rechte keuken te benoemen!

De rechte keuken werkt bijvoorbeeld mooi met bovenkastjes

Waardoor er voldoende opbergruimte is voor al je keukenbenodigdheden. Een rechte keuken is over het algemeen eenvoudig te bouwen en is daardoor vaak het meest betaalbaar. Het feit dat de rechte keuken een basis keukenopstelling is, betekent niet dat er maar weinig mogelijkheden zijn. Er is ook veel ruimte voor creativiteit. Een rechte keuken heeft bovendien het voordeel dat deze aan elke woning kan worden aangepast. Je kiest het aantal kasten en de grootte van de keuken.

Ben je van plan om een rechte keuken aan te schaffen?

Ben je op zoek naar een Keukenmall rechte of parallel keuken? Of wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of bezoek onze website om onze keukens te bekijken!